همه چیز درباره ی کامپیوتر
تاریخ : چهار شنبه 29 شهريور 1391
نویسنده : امیر
شرکت مایکروسافت در زمینه مالتی مدیا تحت وب  تکنولوژی SilverLight را در رقابت با Flash وارد عرصه وب نموده است و در سطح بسیار وسیعی در حال تبلیغ و مانور بر روی این تکنولوژی می باشد.

 

در این مقاله مروری بر ویژگی ها و قابلیت های آن و ابزار تولید و طراحی برنامه های سیلورلایت خواهیم داشت.

Silverlight چیست؟

SilverLight یک تکنولوژی جدید و شبیه به فرمت SWF  می باشد از آن برای ارائه برنامه های تحت وب به شکل مستقل از مرورگر (Cross-Browser) و نیز مستقل از سیستم عامل (Cross-Platform) با ظاهری بسیار زیبا RIA یا Rich Interactive Application استفاده می شود.

مهمترین نکات در مورد Silverlight:

از سیلورلایت می توان برای نمایش آنلاین واستریمینگ (Streaming) فیلم و موسیقی استفاده کرد.دلیل حجم کم (کمتر از ۲mb) به راحتی قابل دانلود و نصب بر روی مرورگرمی باشد. سیلورلایت به دلیل استفاده بیشتر از منابع سخت افزاری کامپیوتر کلاینت، باعث بهبود ظاهر و افزایش سرعت اجرای برنامه های تحت وب می شود.
در SilverLight نیز مانند فیلم های Flash می توان از تصاویر برداری (VECTOR-BASED GRAPHICS)، موسیقی، متن و انیمیشن به صورت یکپارچه استفاده کرد و طراحان وب، تمام کارهایی که با استفاده از تکنولوژی AJAX انجام می دادند در سیلورلایت به صورت درونی و ساده تر می توانند انجام دهند.

اطلاعات کامل در ادامه مطلب…

برنامه نویسان .NET اعم از C#,VB,J# و… می توانند از تواناییهای کسب نموده خود در دنیای .NET برای تولید برنامه های SilverLight استفاده نمایند. حتی برنامه نویسان PHP, JSP و دیگر زبان های سمت سرور (Server Side Programming Languge) نیز می توانند از SilverLight استفاده کنند.
به دلیل تعدد زبان های قابل انتخاب برای تولید برنامه های SilverLight، یادگیری و بکارگیری این تکنولوژی بسیار راحت است. از تمام زیبایی Windows Vista به راحتی می توان از LINQ, RSS, JSON و هرگونه وب سرویسی استفاده کنید. فایل های صوتی با پسوند WMA و MP3 را می توانید یا استفاده از SilverLight استریم نمایید. SilverLight با سیستم عامل ها و مرورگرهای موجود سازگاری دارد.
در ضمن شرکت Novel نیز یک نسخه از SilverLight که با نام Moonlight شناخته می شود برای اجرا بر روی سیستم عامل خود عرضه نموده است.

رای تولید برنامه های SilverLight می توانید از دو ابزار Microsoft Experssion Blend2 و Visual Studio 2008 استفاده نمایید.
Microsoft Experssion Blend2: از این ابزار می توانید برای طراحی ظاهر گرافیکی، Encode کردن فایل های تصویری و صوتی و قرار دادن آن در برنامه های SilverLight استفاده نمایید.
Visual Studio 2008: برای کد نویسی طرف کلاینت و سرور، مربوط به برنامه های SilverLight می توانید از این برنامه استفاده نمایید ، همچنین این ابزار امکان Debug کردن کدهای برنامه های SilverLight را نیز به صورت کامل فراهم می کند و قابلیت full-Intellisence (منظور Syntax Highlighting, AutoComplete, Syntax Checking و …) آن نیز فعال می باشد.

با توجه به شدت تبلیغات روی SilverLight و تولید ابزارهای مربوط به آن به نظر می رسد Microsoft تصمیم بسیار جدی در مورد توسعه و جهانی سازی SilverLight دارد. از آنجا که یادگیری و بکارگیری SilverLight، چندان دشوار به نظر نمی رسد پیشنهاد می کنیم طراحان وب و برنامه نویسان سریعتر به مطالعه و یادگیری این تکنولوژی فانتزی بپردازند تا از قافله علوم مختلف دنیای کامپیوتر عقب نمانند.

برای مشاهده ی Silverlight بر روی مرورگر خود و سایت هایی که از این تکنولوژی استفاده کردند نیاز به پلاگین silverlight دارید ، برای دانلود Silverlight روی لینک زیر کلیک کنید.

دانلود silverlight 4.0.50917



|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید فقط نظرات یادتون نره. راستی با ثبت نام میتونید مطالب خودتونم ارسال کنید. پس عضو شوید